Prajitura Miel de Pasti

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Apr 2011 | 20259 vizualizari

 

Se spune ca in fiecare adult se ascunde un copil si eu ma regasesc in aceasta fraza. Am vazut forma de miel si am inceput sa spun ca un copil "o vreau neaparat".... si bineinteles eu fiind si copilul si adultul nu s-a pus problema... nu avea cine sa zica nu. Urmatoarea forma pe lista este forma de iepuras. Acum am facut un test sa vad cum iese prajitura in forma de miel, inainte sa fac de Pasti. Era atat de dragalas pe masa... imi imaginez de Pasti alaturi de niste oua vopsite si de cozonac cum o sa incante musafirii mei. Pe mine mielul m-a cucerit pe loc.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr. zahar,
  • 120 gr. faina,
  • 120 gr. ulei de palmier (unt),
  • 2 oua,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • coaja de la o lamaie razuita 
  • FORMA DE MIEL
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Miel de Pasti:

Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine.

Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt.

Aluatul rezultat il punem cu o spatula de silicon in forma de miel care a fost tapetata cu margarina si faina.

Iata cum se baga forma in cuptor. Aveti nevoie de o tava in care sa puneti forma de miel.

Dupa ce au trecut cele 40 de minute de stat in cuptor, se lasa la racit forma de miel cu aluatul inauntru, apoi se scot clemele metalice, se desface forma si se orneaza mielul.

La urechi i-am dat cu ciocolata finetti alba, l-am pudrat cu putin zahar vanilat, ochii i-am facut din 2 boabe de cuisoare, iar la gat i-am pus un snur de martisor cu floricele. L-am gatit, este tocmai bun de insuratoare...

Mi-a fost greu sa "tai mielul" dar a trebuit, deoarece mirosea delicos... Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

CarstoiuLaura 1

27.02.2012, 23:05

as dori sa cumpar si eu aceasta foarma... imi poate spune cineva de unde? va mulumesc.

iry-gabriela 1

28.02.2012, 05:45

frumos mieluselul nu gluma

Mihaela20 1

11.04.2022, 18:03

Buna ziua . Va rog dacă îmi puteți spune și mie cum sa fac ca să nu se umfle la final . Mia ieșit perfect si frumos doar ca a crescut mult si nu sta bine. Mulțumesc mult pentru răspuns!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino cu nuca caramelizata