Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem

de botcrina in Prajituri, 8 Feb 2012 | 29223 vizualizari

 

Am văzut reţeta lui deyutzky - dublu kinder pingui şi mi-a plăcut foarte tare, aşa că am zis că merită să încerc şi eu, doar că am vrut să fac mai multe porţii, aprope că am dublat ingredientele şi am adăugat în plus lapte, iar ca decor gem.
Mulţumesc deyutzky, este foarte, foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • Foile 
  • 200 g unt 
  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 g făină
  • 300 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 linguriţe praf de copt
  •  coajă rasă se portocală
  • Crema
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 6 linguri miere de albine
  • Decor 
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem:

Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr.

Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le turnăm peste compoziţia de mai sus şi încorporăm laptele. Când am obţinut o pastă omogenă pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. împărţim aluatul în 3 părţi egale, după care le coacem pe rând.

Pentru cremă batem frişca până se întăreşte, apoi adăugăm mierea. Amestecăm până devine o cremă groasă şi o dăm la frigider, până se răcesc foile.

Asanblăm prăjitura astfel: umplem cele 3 foi cu crema de frişcă şi miere, iar deasupra întindem un strat de gem ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu vanilie