Prajitura "Kinder Pingui"

de Dea_Dea in Prajituri, 20 Noi 2013 | 35218 vizualizari

 

Buna de tot!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • un plic gelatina(10 gr)
  • GLAZURA 1
  • 60 gr ciocolata neagra
  • 35 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • GLAZURA 2
  • 150 gr ciocolata
  • 75 gr unt
  • 75 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pingui":

Blat:

Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se pun cacaoa, grisul, praful de copt amestecate. Se pune in tava (20x30) unsa cu unt sau tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit 40 -50 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema

Frisca se bate cu esenta de vanilie, se amesteca cu laptele condensat si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Glazura 1

Ciocolata se rupe bucati si se adauga apa, untul si uleiul , se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si s lasa la racorit.

Glazura 2

Ciocolata rupta bucati cu untul si frisca se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

Asamblare

Blatul se taie in doua , se face glazura 1 , numai bine are timp sa se racoreasca, se pregateste crema , trebuie lucrat cu ea repede deoarece se intareste de la gelatina, o facem pe loc.
Se pune o parte de blat , jumatate de crema, glazura 1, apoi jumatatea cealalta de crema , blatul si se poate da la frigider pana pregatim glazura 2. Dupa ce pregatim glazura si se racoreste , glazuram si dam la frigider.

TIPS-URI

1

Se taie cu cutit incalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

21.11.2013, 08:49

Delicioasa!

Dea_Dea 1

21.11.2013, 08:53

Multumesc dragelor! chiar este delicioasa!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:30

Foarte,foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ricotta pe pat de pesmet