La multi ani, Mona! E tot ce am putut gasi scotocind prin blog :)) (postată în 2009 :P )dar e grozav de buna!
Simplu de tot de preparat!
Din ingredientele pentru foi frământă cu mâna un aluat nelipicios, uşor de întins cu sucitorul.
Dacă e prea tare mai adaugi puţin lapte rece, dacă e moale mai adaugă făină.
Împarte aluatul în 3 şi coace foi în tava de 20/25cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină , pentru aproximativ 12-15 minute.
Crema:
Amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu cacaua, gemul, smântâna şi una dintre cele 3 foi, sfârâmată bine cu mâna. Adaugă zahăr după gust. Depinde cît de dulce e gemul.
Omogenizeaza şi mai adaugă lapte rece doar dacă crema este prea tare.
Aşează prima foaie, întinde crema uniform, aşează cea de-a doua foaie şi pune deasupra glazura obţinută prin mixarea celor 3 albuşuri pe baie de abur, în care adaugi în ploaie zahărul şi mixezi până la diluare.
Rade ciocolată (eu am avut Milka cu cremă de iaurt cu căpşuni) şi las-o la loc rece.
Cu căt stă mai mult, cu atât e mai bună. Aveţi rabdare măcar două zile înainte de a o tăia.