Prajitura Katy

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Ian 2013 | 15423 vizualizari

 

La multi ani, Mona! E tot ce am putut gasi scotocind prin blog :)) (postată în 2009 :P )dar e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 1/2 kg faina
  • 150 gr zahar
  • 1 pachet margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf copt
  • Putin lapte rece
  • crema
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri smantana
  • 150 gr zahăr
  • + Una dintre cele 3 foi, sfaramata bine
  • lapte rece
  • glazura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Simplu de tot de preparat!

Din ingredientele pentru foi frământă cu mâna un aluat nelipicios, uşor de întins cu sucitorul.

Dacă e prea tare mai adaugi puţin lapte rece, dacă e moale mai adaugă făină.

Împarte aluatul în 3 şi coace foi în tava de 20/25cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină , pentru aproximativ 12-15 minute.

Crema:

Amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu cacaua, gemul, smântâna şi una dintre cele 3 foi, sfârâmată bine cu mâna. Adaugă zahăr după gust. Depinde cît de dulce e gemul.

Omogenizeaza şi mai adaugă lapte rece doar dacă crema este prea tare.

Aşează prima foaie, întinde crema uniform, aşează cea de-a doua foaie şi pune deasupra glazura obţinută prin mixarea celor 3 albuşuri pe baie de abur, în care adaugi în ploaie zahărul şi mixezi până la diluare.

Rade ciocolată (eu am avut Milka cu cremă de iaurt cu căpşuni) şi las-o la loc rece.

Cu căt stă mai mult, cu atât e mai bună. Aveţi rabdare măcar două zile înainte de a o tăia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mozaic