Desert prajitura simpla cu ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 9 Aug 2018 | 11074 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina tip ''00''
  • 3 oua
  • frisca ( pentru decor)
  • cirese (pentru decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura simpla cu ciocolata:

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam pana vom obtine o spuma densa si deschisa la culoare.

Adaugam faina putin cate putin si mixam in continuare. Vom obtine o compozitie foarte densa.

Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine.

Separat, mixam albusurile spuma tare si adaugam putin cate putin in vasul cu compozitia de galbenusuri,amestecand usor cu o spatula de jos in sus. 

Ungem o tava cu unt si presaram faina si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru circa 30 minute. ( Nu mai mult )

Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca. O portionam dupa plac si ornam (optional) cu frisca si cirese. 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Putem inlocui ciresele cu alte fructe dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura simpla cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata