O prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...
Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam pana vom obtine o spuma densa si deschisa la culoare.
Adaugam faina putin cate putin si mixam in continuare. Vom obtine o compozitie foarte densa.
Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine.
Separat, mixam albusurile spuma tare si adaugam putin cate putin in vasul cu compozitia de galbenusuri,amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Ungem o tava cu unt si presaram faina si turnam compozitia.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru circa 30 minute. ( Nu mai mult )
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca. O portionam dupa plac si ornam (optional) cu frisca si cirese.
Pofta buna !
1
Putem inlocui ciresele cu alte fructe dorite.