Prajitura Katy

de diana_k in Prajituri, 26 Dec 2012 | 30463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 600gr faina,
  • 150gr zahar,
  • 150gr untura,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet.
  • pentru crema:
  • 2 cani de lapte,
  • 1cana zahar, cacao,
  • 150g unt sau margarina,
  • 3-4 linguri gem de caise sau alt gem acrisor,
  • esenta de rom
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri,
  • 10 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Foile: Se pune faina si untura rece intr-un lighenus si se framanta bine intre palme. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.
Se imparte aluatul in trei bucati din care se coc trei foi pe dosul tavii unse cu unt si presarata cu faina. Cea mai nereusita foaie se sfarima.

Crema: Laptele, zaharul si cacaoa se pune pe foc pana da un clocot, apoi se adauga foaia sfarimata si se amesteca bine, se mai lasa putin la foc mic pana se ingroasa crema. Se da la oparte se adauga untul, gemul si esenta de rom. Se umplu cele doua foi cu crema rezultata. Se aseaza o greutate pe prajitura si se lasa la rece. Intre timp se pregateste bezeaua.

Pentru bezea: albusuri de ou se bat pe baie de aburi cu zaharul, se intinde peste prajitura imediat ce se ia de pe foc si se rade ciocolata.
Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat, folosind un cutit ascutit cu lama uda.

TIPS-URI

1

tava mare de 28/38cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si bezea