Prăjitură Kardinal

de diaconta in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 7072 vizualizari

 

Cel puţin asta s-a vrut a fi.N-a prea reuşit ea aşa cum trebuia,din cauza bezelei.In cuptorul meu nu-mi iese deloc bezeaua aşa cum aş vrea.dar zic că-i o prăjitură răcoroasă şi foarte bună.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

Pentru compozitia de bezea:

  • 8 albuşuri de ou
  • 200 g zahar
  • Zeama de lamâie

Pentru compozitia de pandişpan:

  • 8 galbenuşuri de ou +un ou întreg
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 20 g griş
  • ½ ligurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 500 g frisca naturala 32 % grasime
  • 0 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri întaritor pentru frisca
  • Capşuni
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kardinal:

Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.

Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.

Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.

Cu ajutorul unui poş am şpriţat cinci fâşii de bezea(ar fi fost mai bine sase,dar nu am avut loc).

Mi-a ramas putina compozitie pe care am  folosit-o la pandişpan.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,am vrut ca bezeaua sa fie mai crocanta.

Galbenusurile si oul întreg le-am mixat cu zaharul si vanilia pâna când amestecul s-a deschis la culoare si si-a dublat volumul.

Am pus apoi faina,grisul,praful de copt si am amestecat usor.

La final spuma de albusuri ramasa de la bezea,

Am scos tava din cuptor si am pus pandispanul printre rândurile de bezea.

Am mai lasat la cuptor o ora si jumatate,ultimele 30 de minute cu usa  cuptorului întredeschisa.Am lasat sa se raceasca în cuptor,dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca si am desprins hârtia de copt.

Am mixat frisca cu zaharul si întaritorul pentru frisca.Capsunii i-am pus cu putin zahar si apoi i-am zdrobit.

Am taiat foaia în doua pe latime.

Peste prima jumatate am pus capsunii si apoi frisca.

Am acoperit cu cealalta jumatate de foaie,

Am presarat zahar pudra deasupra.

Am lasat la frigider peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kardinal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:56

bezea,pandişpan,căpşuni, asta+i nebunie, nu prăjitură, tu die

diaconta 1

25.06.2013, 15:58

Gaby,parca la ce poti sa te astepti de la mine? ))))))

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe