Placinta cu mere si nuca (de post)

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Apr 2014 | 31436 vizualizari

 

E pentru impartit ,deci fara introducere...

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 100 g zahar farin
  • 20 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Umplutura
  • 1 kg mere calite (le-am avut la congelator)
  • 200 g nuci taiate grosier
  • zahar brun
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuca (de post):

Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am asezat-o in tava- 30/40 cm -intepam cu furculita.

Amestecam merele cu nuca si apoi intindem peste foaia din tava, deasupra asezam a doua foaie o intepam cu furculita si presaram zahar brun. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute. Lasam sa se raceasca si apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu mere