Prajitura Jerbo

de dariaalexa in Prajituri, 27 Apr 2014 | 18178 vizualizari

 

Prajitura Jerbo este o prajitura delicioasa cu gem si nuca, ideala pentru petreceri, ocazii speciale sau sarbatori, deoarece poate fi preparata cu cateva zile inainte. Este chiar si mai buna, pentru ca foile se inmoaie si devin fragede si .. mmm.. delicioase, cu riscul sa ma repet :D !

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 500 gr faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 gr margarina sau untura
  • putina sare
  • 100 ml smantana (5 linguri pline)
  • drojdie ( aprox. jumatate de pachet)
  • 1 galbenus
  • Umplutura :
  • nuci pisate
  • coaja de lamaie
  • zahar
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo:

Se amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, putina sare. Se face o gropita in aluat si se adauga smantana, drojdia si galbenusul de ou. Impartim aluatul in 4. Il acoperim si il lasam sa se odihneasca aproximativ 20 de minute.

Pentru umplutura, amestecam nucile pisate cu coaja de lamaie si zaharul. Cantitatea depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai multa umplutura de nuci sau mai putina.

Intindem o foaie in tava si o ungem cu gem. Presaram din umplutura de nuci. Peste ea punem lapte amestecat cu esenta de rom si stafide. ( stafidele sunt optionale ). Nu punem foarte mult. Repetam si pentru restul foilor. Ultima foaie se inteapa. Se baga prajitura la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Se poate face o glazura din unt topit amestecat cu o ciocolata cu lapte.

Pofta buna! Este delicioasa si rezista chiar si o saptamana. Mie personal mi s-a parut mai gustoasa dupa cateva zile. Spor la prajiturit!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui gemul de caise cu gem de prune sau magiun de prune, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

28.04.2014, 17:59

Bine ai venit în familia Bucătăraș.ro

elucubratiiculinare 1

28.04.2014, 19:53

foarte buna

RuxyRux 1

29.04.2014, 11:32

O prajitura extraordinara!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuci si magiun de prune