Prajitura "Iugoslavia"

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 113571 vizualizari

 

O prajitura cu muulte straturi si muulte arome imbinate perfect de o crema fiina :) Aceasta reteta e una dintre muuultele minuni ce ies din mana mamei prietenului meu, una dintre cele mai bune bucatarese de pe glob :D

 

INGREDIENTE

Blat de nuca:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Crema:

  • 12 galbenusuri
  • 12 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr unt

+ ciocolata rasa pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Iugoslavia":

Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.

Blaturile:

Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fiiina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.

Asamblare:

Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra si ornam cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Atentie! Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie, altfel ma injurati cand vreti sa o taiati :p.

2

Se taie cel mai bine a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Iugoslavia"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravani