Toata lumea a facut aceasta prajitura si iata ca i-a venit randul si la mine in bucatarie, se poate face si cu ciocolata insa varianta asta cred ca e mai buna. Mie nu mi-a iesit asa uniforma iar rezultatul a fost un pic ciudat insa surpriza, sotului i-a placut la nebunie
Topim untul si-l lasam la racit. Galbenusurile la mixam cu zaharul (300 gr), apa si zaharul vanilat. In aceasta compozitie adaugi untul si dupa incorporare pui faina in ploaie cernuta o singura data si mixezi tot cu mixerul. Adaugi apoi laptele treptat si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Rezultatul este o compozitie lichida dar in cuptor se vor alege blatul si crema in timpul coacerii (de unde si denumirea prajiturii). Tapetezi o tava de 24/28 putin inalta si pui compozitia. Merge sa adaugati si stafide daca va place. Se da la cuptorul putin incalzit pentru o ora la foc mic spre potrivit, poate dura si mai mult. Se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.
Este foarte buna a doua zi rece de la frigider.