O prajitura bunnnna!!
Blat:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt. Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec , iar in cealalta adaugam cacaoa si ness-ul , si punem in alta tava de chec.Se dau la cuptor 35-40 min la poc potrivit. Se scot pe gratar si se lasa la racit.
Crema:
400 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , punem amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.
Frisca se bate si se incorporeaza in crema.
Sirop:
In 200 ml apa punem zaharul si nesul si amestecam pana se dizolva zaharul.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati si frisca se pun pe aburi pana se omogenizeaza.Se lasa la racorit 2-3 min.
ASAMBLARE:
Blaturile se taie in trei (2 taieturi )pe lungime din lateral , iar apoi se taie pe deasupra tot pe lungime , tot in trei (2 taieturi).
Se pune o bucata alba, una neagra, una alba una neagra , se insiropeaza , se pune crema.
Randul urmator incepem invers, o bucata neagra una alba, insiropam , punem crema .
La final se glazureaza.
1
Se poate pune in blat doar cacao , sau doar ness.