E delicioasa, a trebuit sa o prepar de 3 ori Craciunul acesta pentru a se satura toata lumea.
Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand.
Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora.
Dupa ce blatul incepe sa devina auriu, scoatem tava din cuptor si portionam prajitura fara a o scoate insa din tava.
Pregatim siropul punand la foc mic laptele, untul, cele 4 linguri de zahar si esenta de rom. Dupa ce se amesteca bine si obtinem un sirop, cu lingura, insiropam peste tot prajitura taiata cat blatul si siropul sunt calde!
De fiecare data eu aleg sa ornez cu cocos.
Se lasa prajitura in tava pana se insiropeaza bine (aproximativ 1 ora) si apoi putem sa o aranjam pe platou.
1
putem orna si cu nuci macinate sau fulgi de migdale