Prajitura Greta Garbo

de Merisor in Prajituri, 20 Iun 2013 | 19312 vizualizari

 

M-a rugat mama soacra sa-i fac o prajitura pentru sambata, ceva cu gem a zis ea si m-am gandit la "Greta Garbo" pe care nu am facut-o pana acum.
A iesit tare buna, dar regretul meu este ca nu am folosit o tava mai mica, ieseau patru foi si era mai inalta.
Sursele mele de inspiratie:
miremirc http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-39715.html si
Toamna07 http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-37190.html

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 150gr zahar pudra
  • 250 gr smantana
  • 25 gr drojdie
  • coaja de portocala
  • 750 gr faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 800 gr gem de prune
  • 400 gr nuca macinata

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata de menaj
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Mod de preparare foi:  frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora.

In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana, coaja de potocala si sarea.

Amestecam drojdia cu untul si incepem sa incorporam faina, framantam aluatul si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem cu ajutorul unui sucitor de dimensiune tavii. Eu am folosit o tava de 30/40.

Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie pe care o rulam frumos pe sucitor si o derulam in tava, apoi intindem peste ea jumatate din gemul de prune, iar deasupra presaram jumatate din nuca macinata.

Acoperim cu a doua foaie peste care punem restul de gem, de asemeni restul de nuca si deasupra ultima foaie. Intepam din loc in loc, ultima foaie, cu o furculita pentru a nu creste neuniform si dam la cuptorul incins deja.

Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade, dar nu uitam si de testul scobitorii.

Mod de preparare glazura: Sfaramam ciocolata si o punem itr-un vas unde o amestecam cu laptele, uleiul si cacaoa.

Punem vasul la foc moale si amestecam continuu pana se topesc toate si se omogenizeaza.

O turnam fierbinte peste prajitura si intindem cu ajutorul lamei unui cutit.

Eu am avut ciocolata de menaj destul de dulce si nu a mai necesitat zahar.

O parte din prajitura am pudrat-o cu zahar pentru ca asa au fost cerintele.

Este o bunatate!

 

 


TIPS-URI

1

este recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, pentu a ajuta drojdia sa creasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Merisor 1

21.06.2013, 15:12

Cookie

Tuxedo 1

14.01.2014, 20:43

Meri, ma faci sa o fac si eu! arata super bine si de mult vreau sa o fac...mi-e frica totusi ca e cam dulce, gem cu cioco deasupra! Tu ce zici, care e parerea ta sincera?
Pup!

Merisor 1

14.01.2014, 21:08

Gabriela, gemul meu este acrisor, iar eu folosesc in general ciocolata amaruie, pentru ca noua nu ne plac prajiturile prea dulci
Dar poti reduce si din zaharul din aluat, deci daca chiar vrei s-o faci, te descurci tu sa nu iasa dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Greta Garbo