O prajitura suculenta , foarte bogata si cu o multime de arome. Este o reteta de origine sarba , dar care este intalnita peste tot in balcani
Foile de placinta le decongelam si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava bine cu unt .
Pregatim umpluturile :
Prima: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste nucile macinate
A doua:Branza dulce o facem pasta, o zdrobim cu furculita sau cu blenderul, si o amestecam cu zaharul , ouale si cu aromele dorite (eu am folosit o lingurita scortisoara macinata)
A treia: merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare , si le amestecam cu zaharul si cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze)
A patra: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste macul macinat si amestecam
Pregatim si amestecul cu care vom unge foile : ouale le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana se dizolva. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt , iaurtul si uleiul si omogenizam .
In tava deja pregatita incepem asamblarea prajituricei: Punem doua foi de placinta (intregi ) si turnam peste ele doua polonice din amestecul de uns foi , ungem bine foile iar deasupra punem prima umplutura (nucile) . Peste asezam o foaie de placinta , turnam un polonic din amestecul pentru foi , ungem bine . Punem o alta foaie si repetam operatiunea de uns . Asezam deasupra a doua umplutura(branza), nivelam si incepem din nou sa asezam foile . Dupa fiecare foaie pusa punem cate un polonic din amestecul pentru uns foile , iar la fiecare a doua punem cate o umplutura .
Deasupra asezam doua foi de placinta si turnam peste ele amestecul ramas .
Inainte de a baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade intepam prajitura cu varful unui cutit . Dam la cuptor pentru 40 minute . Lasati la racit , portionati si serviti cu drag .
1
lasati sa se raceasca bine ca sa o puteti taia frumos
2
pentru foi mici folositi jumate din ingrediente