Este o prajitura savuroasa , plina de cocos .
Foile :
Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .
Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )
Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .
Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.
Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.
Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .
Modul de aranjare in tava pe scurt : -o foaie maro -umplutura -optional visinie, stafide, rahat etc -foaie maro -crema -pudra de cacao, capucino