Prajitura frageda cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 21 Iun 2015 | 5083 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 200 gr. unt sau margarina
  • cca 600 gr. faina alba
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou mare, de casa
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
Umplutura:
  • 2 borcane de 800 gr. mere conservate pentru prajituri sau 1,5- 2 kg mere
  • 2 linguri seminte de chia
  • zahar dupa gust
  • scortisoara si vanilie dupa gust
In plus:
  • 2 linguri gris
  • zahar pudra pentru decor
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Preparam aluatul pentru foi astfel:

-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;

-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Merele intregi se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama, se pun intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pana se calesc si scade toata zeama lasata.

Lasam la racorit, apoi adaugam semintele de chia si amestecam.

Ungem tava cu ulei, intindem una dintre foi, o asezam in tava, intepam cu furculita din loc in loc si repartizam umplutura de mere pe toata suprafata prajiturii.

Asezam si cea de-a doua foaie, intepam din nou din loc in loc cu furculita si dam apoi prajitura la cuptor pana se rumeneste frumos.

Scoatem tava din cuptor, pudram prajitura cu zahar farin si o lasam sa se raceasca complet.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr