Am fost sceptica in privinta gustului acestei prajituri, dar a fost foarte buna .
Blatul :
Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade
Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .
Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem sfleca razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute . dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .
In acest timp pregatim crema de branza :
Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .
Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .
Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider.
Cand prajitura este coapa o lasam la racit in tava .
Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am imaprtit-o in jumate ) si punem pe prajitura.
Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .
Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis