Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 50571 vizualizari

 

Este o prajitura care ramane cremoasa,frageda chiar si dupa o saptamana.O recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua ,
  • o cana cu zahar ,
  • 1 cana cu nuci pisate ,
  • 1 lingura cu bicarbonat ,
  • 4 linguri cu miere ,
  • 1 varf de cutit cu sare ,
  • faina cat cuprinde.
  • Crema :
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime ,
  • o cana nuci pisate ,
  • 80 gr.zahar farin vanilat ,
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .  

Mod de preparare crema :

Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si  fina  pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii .  

Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda  la rece pentru cateva ore si portionam .

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

diaconta 1

12.12.2013, 14:30

Amaliadragan,scrie ca "amestecam CU o lingura smantana cu zaharul si nuca",nu o lingura de smantana.
Deci toata smantana o amesteca pentru crema,nu ar avea cu ce unge daca ar pune doar o lingura.

Toamna07 1

20.12.2013, 19:03

Multumesc ,Diaconta!

babi5 1

26.01.2014, 07:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere