Prajitura fina

de luminita20_2006 in Prajituri, 26 Mai 2009 | 13618 vizualizari

 

Foarte delicioasa :))

 

INGREDIENTE

  • foi de cacao:
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
  • 400 gr faina
pentru foaia de vanilie:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pliz zahar vanilat
crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 liguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
glazura:
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina:

Foi de cacao:

freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:

Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa..Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanila si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.

Glazura.

albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.

Se  aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doaua foaie maro apoi se puna glazura si se a la rece pana a doaua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

26.05.2009, 21:24

mersi oana...este foarte buna si are o textura fina...eu o aveam in plan de ceva timp si ieri am facut-o a iesit super sa nu ezitati sa o incercati garantez pentru reusita

klausenburger_adica Lacrima 1

23.07.2009, 01:58

mmm...foile cu cacao imi dau idei...sunt moi dupa ce le coci sau au nevoie de crema pentru a se inmuia?

luminita20_2006 1

25.07.2009, 21:01

cand le coci ele se imoaie dupa ce le üui crema, asa sunt faramicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si zmeura