Dereie (Coltunasi cu dulceata)

de melinduta_1990 in Prajituri, 23 Noi 2011 | 20004 vizualizari

 

Este o reteta din Ungaria

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ligurita sare
  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • pesmet
  • ulei

PT.UMPLUTURA

  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dereie (Coltunasi cu dulceata):

Se pune faina intr-un castron si pe mijloc se face o gaura rotunda unde se pun cele 3 oua si sarea.Se framanata, adaugind si putina apa, pana ce devine un aluat un pic cam tare.

Se lasa un pic la odihnit cam o jumate de ora.

Apoi aluatul se pune pe un "fund" de lemn si se intinde o foaie rotunda subtire. Peste foaie se pune gem de prune, se ia foaia de sus si se pune peste gem. Se taie coltunasii.

Se pun coltunasii la fiert.Intre timp se pregateste pesmetul.

Se pune intr-o oala ulei si dupa aia se pune pesmetul si se face prajeala.

Cand coltusanii s-au fiert se strecoara si se pun peste pesmetul prajit.

TIPS-URI

1

este un aluat ca la taietei de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dereie (Coltunasi cu dulceata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

24.11.2011, 19:51

bun venit!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:18

diana_k 1

25.11.2011, 09:55

felicitari pentru rabdare, eu nu am

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiroşte aka colţunaşi