Prajitura Figaro

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2013 | 23315 vizualizari

 

O prajitura care e mai buna cand e pe terminate!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-15 minute.

In acest timp se prepara bezeaua. Se bat albusurile tare impreuna cu zaharul iar apoi amestecam cu nuca macinata. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem de caise iar deasupra se intinde bezeaua. Se lasa la foc mediu pt cca 35-40 minute. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers