Este o prajiturica simpla,gustoasa si de efect .
Pentru blat :
Crema:
Decor :
Mod de preparare blat : Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece, separat galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt pana trece proba cu scobitoarea . Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua foi.
Mod de preparare crema : Intr-o craticioara frecam 100 gr.unt (din cele 300 gr.) cu zaharul, adaugam ciocolata bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana se dizolva si crema capata consistenta. Se ia de pe foc si se pune la rece .Dupa acest timp se adauga restul de unt si esenta de rom ; se omogenizeaza .
Mod de preparare sirop : Intr-un bol se adauga mierea ,apa ,vanilia si dizolvam.
Asamblarea :In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat pe care o stropesc cu sirop si adaug crema in strat uniform. Asez a doua foaie ,o stropesc cu sirop si pun ultima parte de crema .O dam la rece si o lasam 3 ore . Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita la baine-marie. Cu ajutorul unui pos decoram prajiturile cu aveline si floricele din ciocolata alba.formate pe hartie de copt ...se pun la rece pentru a se intari .
Pofta buna!