Prajitura Fanta

de diamond in Prajituri, 27 Mar 2014 | 7724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Crema:
  • 350 gr branza de vaci ( am pus branza cremoasa)
  • 200 gr unt ( 1 pachet)
  • 150 gr. zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 1 litru de Fanta de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus. Tava (25x23) se tapeteaza cu hartie de copt, turnati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Cand blatul s-a racit se insiropeaza cu 100 ml de Fanta.

Crema

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul (va recomand zaharul pudra), apoi se adauga branza. Crema se intinde peste blat si se da la frigider.

Glazura

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta! Cand budinca e gata, se lasa la racorit, acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra! Glazura se adauga calduta peste prajitura rece!

Prajitura se pastreaza la frigider acoperita, se portioneaza dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

28.03.2014, 16:40

credeam ca nu ma mai suprinde prajitura asta, dar ai prezentat-o atat de frumos!

diamond 1

28.03.2014, 19:23

va multumesc! va pup pe toate!

gaby_duceag 1

28.03.2014, 19:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eierschecke-Prajitura Corinutei