Prajitura englezeasca (reinventata)

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 3352 vizualizari

 

Am schimbat putin ingredientele din reteta Laurei , dar a fost asa cum mi-am inchipuit -bestiala .
Laura multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • · 50 gr merisoare
  • · 200 gr nectarine deshidratate
  • · 150 gr zahar brut
  • · 150 gr unt moale
  • · 100 gr nuca
  • · 100 gr migdale
  • · 300 gr faina
  • · 3 oua
  • · 1 praf copt
  • · 1 praf sare
  • Topping
  • · 150 gr zahar brut
  • · 50- 60 gr smantana grasa
  • · 50 gr unt
  • · 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca (reinventata):

Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.

Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.

Nucile si migdalele le macinam .

Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .

Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .

Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .

Topping :

Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze .

Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .

Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .

Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.

TIPS-URI

1

nucile si migdalele sunt mai bune daca inainte de a fi macinate le tinem in cuptorul incalzit cam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca (reinventata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.11.2013, 22:13

Mmmm delicioasa

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Susu zaharull brut este nerafinat , nu este atat de mult procesat si este mai usor de digerat .

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Miuta , Rocsi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica