Am schimbat putin ingredientele din reteta Laurei , dar a fost asa cum mi-am inchipuit -bestiala .
Laura multumesc :)
Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.
Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.
Nucile si migdalele le macinam .
Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .
Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .
Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .
Topping :
Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze .
Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .
Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .
Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.
1
nucile si migdalele sunt mai bune daca inainte de a fi macinate le tinem in cuptorul incalzit cam 10 minute.