Prajitura englezeasca

de laura_n in Prajituri, 9 Oct 2013 | 6465 vizualizari

 

Va spun din start: este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o (dupa tortul scotian cu whisky).
Cum sa o descriu? are o textura umeda, o explozie de arome, nuca, migdale, curmale, rom topping delicios de caramel...sunt indragostita de aceasta prajitura inca de cand am vazut-o la Alexandra (Xana).
Alexandra, iti multumesc ca ai impartasit aceasta reteta, este o prajitura dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr curmale deshidratate
  • 50 gr caise deshidratate
  • 100 gr zahar brut
  • 150 gr unt moale
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr migdale macinate
  • 300 gr faina
  • 1 lg rom
  • 3 oua
  • 1 praf copt
  • 1 praf sare
  • pt topping
  • 150 gr zahar brut
  • 50- 60 gr smantana
  • 50 gr unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca:

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit.

Pornim cuptorul.

Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute. Dupa ce au fiert,le dam deoparte un pic sa se raceasca si apoi le mixam cu blenderul pana obtinem un piure. Eu nu le-am mixat prea fin, am lasat cateva bucatele mai mari.

Mixam untul moale cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam siropul de zahar, un praf de sare, apoi nucile si migdalele macinate. Amestecam iar si adaugam piureul de fructe si putin rom. Il incorporam bine in compozitie, dupa care adaugam faina cu praful de copt. Amestecam usor si bine.

Pregatim o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si turnam compozitia in ea. Puteti folosi o forma de chec sau forma de guguluf. 

Dam la cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, se vede ca se umfla si se crapa usor.

Cat timp avem prajitura la copt, pregatim caramelul.

Intr-o craticioara, punem zaharul la topit. Dupa ce s-a topit, adaugam cu grija smantana si amestecam. Luam de pe foc si adaugam cubul de unt, amestecam energic si dam deoparte.

Dupa ce s-a copt prajitura, scoatem pe un gratar sa se raceasca, dupa care turnam caramelul peste ea. Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu mare, mare pofta.

 

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 - 30 lei.

2

este o prajitura foarte, foarte gustoasa si satioasa.

3

merge de minune la un ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Corinuta 1

10.10.2013, 13:33

cum curge sosul ala pe ea

Miha 1

10.10.2013, 15:16

da bine ca olea' de "cociolata" nu puteai pune...

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni, crema de vanilie si apa de trandafiri