Prajitura duo cu visine

de T I M E A in Prajituri, 7 Iul 2013 | 9144 vizualizari

 

De mult pofteam la o prajitura cu visine asa ca mi-am satisfacut pofta cu aceasta bunatate. Cel mai mult imi place sa servesc dimineata langa cafea, v-am mai zis, il consider cel mai bun mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • 275 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 2 lingurite cu varf cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr visine
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu visine:

Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii.

Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.

Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol.

Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm (eu am folosit una de 24 cm) cu unt si cu o lingura intindem compozitia in tava.

Cele 3 linguri puse deoparte le amestecam bine cu cacaoa si laptele. Apoi tot cu lingura o intindem peste compozitia alba.

Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui amestecam putin cele doua compozitii dar nu pana la fund ci doar deasupra. 

Asezam deasupra de jur imprejur visinele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptorul cu usa deschisa si cu focul stins.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi scoatem pe un platou, pudram cu zahar pudra si servim.  

TIPS-URI

1

In loc de visine puteti folosi cirese sau alte fructe de sezon.

2

Prajitura se poate tine si timp de cateva zile dar la frigider, in casa fiind prea cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si visine