Inghetata perfecta

de Brindusa in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 4581 vizualizari

 

dupa David Lebovitz, din cartea lui "The perfect scoop"

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana dulce cu procent de grasime 40%
  • 3 linguri cacao Olandeza (neagra)
  • 100 g ciocolata 75%, taiata bucati mici
  • 220 ml lapte 
  • 225 g zahar tos
  • 5 galbenusuri mari (sau 6 mici)
  • un praf mic de sare
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata perfecta:

  1. Incalzeste la foc mic 250 g smantana cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine. 
  2. Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine.
  3. Adauga restul de smantana si amesteca. Pune totul intr-un castron mare.
  4. Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul si sarea, pana ce zaharul s-a topit.
  5. Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. 
  6. Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
  7. Pune amestecul la loc in craticiora si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi. 
  8. Toarna sosul dupa ce s-a racit putin, printr-o strecuratoare in ciocolata.Amesteca bine.
  9. Adauga vanilia.
  10. Pune inghetata in cutii cu capac, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
  11. Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata perfecta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

13.05.2012, 15:03

Perfecta!!!! Multumesc Brandusa am pregatit-o si eu aseara...e divina pur si simplu!

Brindusa 1

15.05.2012, 18:36

Sa va fie de bine!

Bya Ralu 1

21.05.2012, 00:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone