Prajitura Dona Maria

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 23020 vizualizari

 

Ingredientele sunt pentru o tava cu dimensiunile 30/20 cm si inaltime de aproximativ 7 cm.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 g biscuiti populari

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina cu varf
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 1 borcan mic de gem de prune (sau oricare alt tip de gem va place)

Pentru ornat:

  • 400 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala)
  • fructe/ciocolata rasa sau orice aveti la indemana :)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dona Maria:

Biscuitii se aseaza in tava, pe doua randuri. In functie de dimensiunile acestora, este foarte posibil sa-ti mai ramana cativa biscuiti. Nu-i nimic; sunt foarte buni cu ceai :)

Preparam siropul amestecand toate ingredientele si punand totul la fiert pana se topeste zaharul. In momentul cand luam de pe foc adaugam esenta de rom si turnam tot siropul peste biscuitii asezati in tava. Dupa ce s-au inmuiat pregatim crema.

Punem laptele la fiert intr-un vas mai gros, ca sa nu se lipeasca. Luam 20 de linguri din laptele pus la fiert si il amestecam cu galbenusurile, faina si zaharul. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam copozitia din galbenusiri si lasam pe foc mestecand continuu pana se ingroasa bine. Luam de pe foc, adaugam cele 2 esente de vanilie, turnam peste biscuitii inmuiati cu sirop si dam la rece.

Dupa ce s-a racit bine adaugam gemul si frisca si ornam in functie de preferinte si imaginatie.

Dam prajitura la rece pentru aproximativ 2-3 ore inainte de a o taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dona Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MIUTA 1

05.05.2014, 13:58

Teo 1

22.03.2015, 22:11

La multi ani !

ClaudiaNae 1

02.02.2017, 16:29

A-si putea sa o fac in tava de la cuptor ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si nuci