Prajitura Dona Maria

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 22590 vizualizari

 

Ingredientele sunt pentru o tava cu dimensiunile 30/20 cm si inaltime de aproximativ 7 cm.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 g biscuiti populari

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina cu varf
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 1 borcan mic de gem de prune (sau oricare alt tip de gem va place)

Pentru ornat:

  • 400 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala)
  • fructe/ciocolata rasa sau orice aveti la indemana :)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dona Maria:

Biscuitii se aseaza in tava, pe doua randuri. In functie de dimensiunile acestora, este foarte posibil sa-ti mai ramana cativa biscuiti. Nu-i nimic; sunt foarte buni cu ceai :)

Preparam siropul amestecand toate ingredientele si punand totul la fiert pana se topeste zaharul. In momentul cand luam de pe foc adaugam esenta de rom si turnam tot siropul peste biscuitii asezati in tava. Dupa ce s-au inmuiat pregatim crema.

Punem laptele la fiert intr-un vas mai gros, ca sa nu se lipeasca. Luam 20 de linguri din laptele pus la fiert si il amestecam cu galbenusurile, faina si zaharul. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam copozitia din galbenusiri si lasam pe foc mestecand continuu pana se ingroasa bine. Luam de pe foc, adaugam cele 2 esente de vanilie, turnam peste biscuitii inmuiati cu sirop si dam la rece.

Dupa ce s-a racit bine adaugam gemul si frisca si ornam in functie de preferinte si imaginatie.

Dam prajitura la rece pentru aproximativ 2-3 ore inainte de a o taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dona Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MIUTA 1

05.05.2014, 13:58

Teo 1

22.03.2015, 22:11

La multi ani !

ClaudiaNae 1

02.02.2017, 16:29

A-si putea sa o fac in tava de la cuptor ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cupcackes cu capsuni