PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

de Laly in Prajituri, 1 Aug 2010 | 25757 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura de visine:

  • 500 gr visine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml din siropul visinelor
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
  • visinele racite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE:

Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.

Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.

Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.

Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.

Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).

Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.

La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.

In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.

Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.

Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere Sarlatanca