Nu facusem demult o prajitura cu branza,asa ca am combinat branzica cu niste visine si un blat pufos de cacao si uite asa a iesit ceva pe gustul meu.
Blat:
Crema:
Pentru jeleu: doua plicuri tort jelee rosu,2 linguri zahar pudra si sirop de visine.
Mod de preparare:
Blat:
Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp preparam crema.
Frisca impreuna cu o lingura de smantana se bate si se pune la frigider.Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.
Branza se amesteca cu zaharul,iaurtul,smantana si aromele.Se mixeaza pana cand se obtine o crema fina.Gelatina se pune in cuptorul cu microunde sa se incalzeasca(sau pe baie de aburi) avand grija sa nu fiarba.
Se pune in crema de branza si se amesteca
Incorporam apoi si frisca,iar la final punem cu generozitate bilute de ciocolata.O lasam putin la frigider.
Preparam gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj.
In tava in care am copt blatul,punem o folie si apoi turnam gelatina.Cand s-a intarit putin punem un star de visine fara samburi din compot.Apoi asezam crema de branza,iar deasupra blatul cu partea de deasupra inspre crema de branza. O lasam la frigider cateva ore,dupa care o rasturnam pe un platou.
E o prajitura foarte lejera si foarte usor de preparat,chiar daca eu am scris cam mult.