am plecat de la prajitura krem a la krem,aveam de multa vreme in gand prajitura,mai ales ca am facut candva un tort krem al akrem si mi-a palcut la nebunie...a iesit un deliciu....pana sa o glazurez,a ramas jumatate din ea )))
BLAT:
CREMA:
GLAZURA:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam bine albusurile pana devin foarte tari,apoi adaugam treptat galbenusurile,apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.
Tapatam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina)si turnam in ea compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 25minute,pana se coace blatul.Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa,apoi scoatem si lasam la racit.Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.
Mixam 200ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste,adaugam 250ml frisca,un plic de intaritor de frisca,apoi punem laptele condensat si mixam bine.Ungem cu crema blatul si dam la rece.
Preparam si cea de a doua crema,cu praful de ciocolata,in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine.
Lasam la rece.
Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit.Putem pune si putin unt.
Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.
1
adaugati laptele treptat la crema,daca devine prea subtire,puneti mai putin