Prajitura de post cu mere

de ionix in Mancaruri de post, 31 Oct 2009 | 17388 vizualizari

 

reteta o am de multi ani de zile de la matusica mea.... e o prajiturica foarte buna chiar daca-i mai saraca in ingrediente...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:  
  • 13 linguri cu ulei
  • 13 linguri cu apa minerala
  • 11 linguri zahar
  • O lingura praf de copt
  • vanilie
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde
  Pentru umplutura  
  • Circa 1kg mere
  • O cana cu zahar (poti pune si mai mult daca merele sunt acre)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • Scortisoara si nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

 

Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.

            Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.

            Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase.   ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt.  Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari.   Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.

            Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.

            Este buna mai ales in zilele de post.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

sandytza 1

01.11.2009, 13:51

trebuie sa fie tare buna ca arata bine.

ionix 1

01.11.2009, 16:50

sa stii ca este foarte buna... pe cat e de simpla pe atat de buna

Michelle 1

25.11.2009, 08:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere