reteta o am de multi ani de zile de la matusica mea.... e o prajiturica foarte buna chiar daca-i mai saraca in ingrediente...
Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.
Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.
Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase. ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt. Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari. Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.
Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.
Este buna mai ales in zilele de post.
Pofta buna!