Pentru decor :
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul si uleiul se mixeaza bine, dupa care adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).
Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare.
Amestecam praful de copt cu faina si cacaoa, adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor, la compozitia cu mere si morcovi.
Impartim aluatul in doua si-l coacem doua blaturi , in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand se desprinde usor de marginea tavii, vom sti ca blatul este copt.
Pana se racesc blaturile, vom mixa frisca vegetala.
Asamblare:
Insiropam primul blat cu sirop de zahar caramelizat in care incorporam o fiola cu esenta de rom ( sau cu sirop din compot ). Intindem peste blat o parte din frisca peste care presaram nuca macinata si acoperim cu cel de-al doilea blat pe care, de asemenea, il insiropam .
Topim 200 g ciocolata menaj peste care turnam 50 ml frisca vegetala, apoi o turnam fierbinte peste blat, astfel incat toata prajitura sa fie glazurata .
Portionam prajitura imaginar ( sau crestam doar glazura ) si facem cu duiul flori din frisca, astfel incat fiecare portie sa aiba cate o floricica.