Prajitura de post

de Alexandra Elena in Prajituri, 28 Sep 2012 | 13579 vizualizari

 

e o prajitura foarte simpla, e buna in zilele de post, sau atunci cand ramanem fara oua in casa:P

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem acrisor
  • 2 1/2 de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 500 ml apa
  • biscuiti rupti
  • stafide
  • nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o lasam la foc mediu aproximativ 30 de minute.Pana cand trece testul scobitorii.

Asta era reteta, dar fiindca vroiam ceva mai mult am pregatit un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Dupa ce am proportionat prajitura am insiropat.o si am dat-o prin nuca de cocos.

Se serveste dupa ce a stat putin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post