Prajitura Cuburi de vanilie

de Rahela Velicu in Prajituri, 30 Mai 2016 | 5387 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura este aceasta! Mai mult decat delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cuburi-de-vanilie/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 6 albusuri
    • 200 g zahar
    • 100 g nuca prajita si maruntita
    • 4 linguri de faina
    • 1 plic de praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 6 galbenusuri
    • 200 g zahar
    • 300 ml lapte
    • 150 g unt
    • 3 linguri de faina
    • 1 esenta de vanilie
    • + 4 linguri de crema de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cuburi de vanilie:

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.

Pentru crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute pana devin mai albicioase. Adaugam faina treptat si laptele si amestecam bine. Punem amestecul pe foc, la foc mic, si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si amestecam din cand in cand sa se raceasca. Mixam untul moale, de la temperatura camerei si adaugam treptat din crema racita mixand in continuare. Adaugam esenta de vanilie.

Blatul racit il desprindem de hartia de copt(eu am lasat hartia in tava in care am copt blatul si am lasat blatul peste ea) si il punem in tava. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata incalzita 30 de secunde la cuptorul cu microunde pentru a o putea intinde mai usor. Intindem ciocolata pe toata suprafata blatului, apoi punem crema de vanilie si o nivelam. Dam prajitura 10 minute la rece.

 Indepartam marginile prajiturii cu un cutit cu lama groasa, pudram cu cacao, apoi taiem prajitura pe jumatate in 2 parti egale. Vom lua usor cu 2 palete o parte de prajitura si o vom suprapune peste cealalta ( daca va este mai usor puteti proceda ca la tort: puneti o parte de blat, puneti ciocolata, apoi crema, adaugati cealalta parte de blat si iarasi ciocolata si crema de vanilie). Taiem cubulete de marimea dorita si dam la rece cel putin 30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am facut in tava de la aragaz, daca doriti puteti face intr-o tava mai mica si veti avea un blat mai gros

2

Se poate adauga putin mai multa faina la crema sa fie putin mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cuburi de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

30.05.2016, 21:57

bun

AndrutzaP 1

31.05.2016, 09:19

Rahela Velicu 1

31.05.2016, 09:22

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata