Prajitura "Cuburi de lapte"

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 76236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de lapte :
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • Glazura :
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina
  • Blat: 
  • Am folosit foi de piscot din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cuburi de lapte":

CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit.

Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte

GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

Am avut 4 foi si am pus de 4 ori crema+ glazura.
Am adunat multa crema+glazura de pe margini, le-am amestecat si am facut niste tentative de aveline. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Cuburi de lapte"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata