Prajitura cu zmeura si iaurt

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Dec 2013 | 14579 vizualizari

 

ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr zmeura congelata sau necongelata

Blatul 2:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • nu se pune zmeura la blatul 2

Sirop ptr insiropat blaturile:

  • 1 cana apa
  • 50 gr zahar pudra(sau cat doriti de dulce sa fie)
  • 2 fiole de esenta de rom

Pentru ornat:

  • 1 kg Frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor ptr frisca
  • sirop de zmeura
  • capsuni sau zmeura

Sirop de zmeura:

  • 100 gr zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si iaurt:

Blatu 1:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.

Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.

Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.

Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.

Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.

Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.

Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)

Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.

Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.

Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.

Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.

Se servesc imediat cat si mai tarziu 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe