Din pacate am calculatot\rul stricat de vreo 3 saptamani, asa ca nu am avut cum sa mai postez ceva, dar cand am avut timp si am prins ocazia v-am urmarit retele delicioase , fetelor!
PENTRU BLAT:
PENTRU CREMA :
PENTRU DECOR:
1.Se face un blat de pandispan, astfel: se bat albusurile cu zahar , apoi se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie rasa, alternand cu galbenusurile. Compozitia se aseaza intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu cca 40 min. Se scoate dupa ce se face testul cu scobitoarea si se lasa la racit.
2. Cat timp avem la copt blatul, pregatim crema de zmeura. Se inmoaie gelatina in apa rece; se paseaza fructele cu suc de lamaie, apoi se strecaoara si se amesteca piureul de fructe cu branza de vaci, iaurt si zahar. Se dizolva gelatina in siropul incalzit si se amesteca impreuna cu 2 linguri din crema de branza de vaci, iar la final se inglobeaza in in restul de compozitie de branza. Se da la frigider, si in momentul cand incepe sa se intareasca , se inglobeaza frisca batuta..
3. Blatul racit se taie in 2 sau 3 niveluri, iar pe fiecare din partile sale se accopera uniform cu o parte din crema de zmeura; Se suprapun , si se da la figider pentru cateva ore; se decoreaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia :)...eu cam duc lipsa de asa ceva, dar garantez ca la gust e foarte foarte delicios!