Azi se implineste 1 an de cand am intrat, timid ce-i drept, in aceasta comunitate cu oameni buni, frumosi, veseli si talentati care m-au primit cu bratele deschise. Toata stima si respectul pentru voi dragii mei! >:D< & :-*
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.
4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.
6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.
7. Visinele le dam prin amesteculd e faina si cacao dat deoparte si le incorppram in compozitie.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.
9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.
10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.
11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.
1
In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.
2
Dublati cantitatea de glazura pentru ca ajunge doar pentru jumatate de tava.