Cum toata lume a prestat prajitura cu visine,sigur am facut si eu.Asa ca va astept dragele mele la o portie.
Se spala visinele si se scot samburii.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusul de galbenus.Se bat spuma tare albusurile cu sarea.
Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa pe foc.Se tine pana se topeste zahrul si devine un sirop.Fierbinte se adauga peste albusuri,mixand in continuare.Atentie se adauga cate un pic ca la maioneza,nu tot zaharul odata.
Se adauga apoi galbenusurile,uleiul,esenta.Faina se pune ultima.Aici se mesteca cu o lingura de jos in sus.Se tapeteaza o forma cu ulei si faina si se pune 3/4 din cantitatea de aluat.
Restul de aluat se amesteca cu cacaoa cernuta.Se pune si amestecul de cacao.Se marmoreaza cu un betisor.Deasupra se pun visinile scurse.Se baga la cuptor pana capata o culoare aurie deasupra.Se pudreaza cu zahar pudra.