ideea am preluat-o de la Merisor. Am transformat-o putin, adica a mea nu e de post....
Preparam foile astfel:
Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute.
Dupa ce s-a scurs timpul de racire, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4. Vom coace 4 foi pe dosul tavii (unse dupa coacerea fiecarei foi!). Temperatura de coacere trebuie sa fie una moderata, foile se tin cate 7-10 min la copt. Cand observam ca colturile / marginile incep sa devina aramii insseamna ca foaia este coapta.
Coacem toate cele 4 foi si le lasam la racit.
Preparam crema astfel:
Punem laptele la foc potrivit, adaugam zaharul, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.
Cand laptele clocoteste, dam oala deoparte si turnam grisul in ploaie amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase. Dam din nou oala la foc mic inca 2-3 minute apoi lasam grisul sa se raceasca.
Cand s-a racit adaugam margarina la temeratura camerei si amestecam cu mixerul sa obtinem crema cu care vom umple foile.
Incepem umplerea foilor astfel:
Asezam prima foaie, punem un start de crema de lapte cu gris.
Asezam a doua foaie, ungem de data asta cu dulceata de gutui.
Mai asezam o foaie, ungem din nou cu crema de lapte cu gris.
Asezam ultima foaie pe care punem crema de gris ramasa, o decoram cu furculita si lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema.
Decorarea prajiturii continua a doua zi...
Punem intr-o craticioara laptele, adaugam ciocolata menaj, amestecam sa nu se prinda de peretii vasului si cand s-a topit o impartim cu lingura peste crema de gris. Presaram bombonele colorate si servim dupa racire.
Pofta buna!