A doua reteta pregatita la acest aparat m-am gandit sa fie un desert, deoarece eram curioasa. Cu prima reteta am ratat, desi nu imi dau seama unde am gresit dar a iesit plina de gaurele, insa asta cu sos de fructe de padure a iesit delicioasa si a avut un real succes.
Ingrediente:
Pentru sosul de fructe:
Mai intai punem capsunile la decongelat intr-o sita si fructele de padure le lasam intr-un bol sa se decongeleze.
Untul il frecam spuma impreuna cu zaharul.
Punem ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Adaugam laptele, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o incorporam treptat, apoi praful de copt.
Capsunile dezghetate le taiem bucati potrivite, le adaugam in compozitia de prajitura si le invartim usor cu o paleta de silicon.
Ungem vasul aparatului multicooker cu unt si turnam compozitia in el.
Inchidem capacul, il bagam in priza, setam functia Bake (coacere), o temperatura de 180 de grade si un timp de 40 de minute.
Dam Start, lasam sa se coaca, iar cand este gata apasam Keep Warm, deconectam aparatul de la priza, apoi deschidem capacul si lasam sa se raceasca prajitura ca sa o putem rasturna pe un platou.
Sosul de fructe
Intr-o cratita punem fructele de padure, zaharul si zaharul vanilat.
Le punem pe foc, amestecam bine pana zaharul se topeste complet.
Amidonul il dizolvam cu 2-3 lingurite de apa, ii dam drumul peste fructe si lasam sa dea cateva clocote.
Lasam sa se racoresca 2-3 minute, apoi il turnam incet pe mijlocul prajiturii ca sa se scurga usor in jos.
O dam putin la rece, apoi este perfecta de servit la o cafea sau un ceai!