Prajitura cu rom si ciocolata

de LUK in Prajituri, 2 Feb 2011 | 25685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 oua intregi
  • 9 linguri de ulei
  •  9 linguri de zahar
  • 3 linguri de lapte
  • o lingurita de amoniac
  • 600gr faina
  • ulei pentru uns tava
  • Pt crema :
  • 50gr unt
  • 700ml lapte
  • 250gr biscuiti
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 15ml esenta de rom
  • 3linguri de zahar
  • 2 lingurite de cacao
  • Pt glazura:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 100gr ciocolata alba
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 170ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si ciocolata:

Se prepara foile astfel:ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul,se adauga apoi uleiul si laptele amestecand cu o lingura de lemn apoi amoniacul.La final adaugam faina treptat si amestecam in bol apoi pe blatul de lucru tapetat cu faina framantam sa se incorporeze bine faina.Impartim aluatul in 3 parti egale.ungem dosul unei tavi cu ulei si intindem cate o foaie subtire(la coacere va creste).Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade 20-25min(in functie de cuptor) pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe hartie de copt cu grija,si nu le suprapunem(sunt fragede).Una din cele 3 foi o sa o folosim la crema..deci o alegem pe cea mai putin aspectuoasa..

  Crema:

 Biscuitii si foaia de prajitura se macina marunt(eu am folosit robotul de bucatarie).Din cantitatea de lapte luam o jumatate de cana si dizolvam cele 2 lingurite de cacao in el.Restul il punem pe foc.Adaugam untul,ciocolata maruntita ,zaharul si cand este fierbinte cacao si esenta de rom.Il turnam fierbinte peste biscuiti si foaia maruntita.Amestecam bine..daca este prea groasa mai incalziti lapte si turnati peste crema..Cu crema fierbinte ungem o foaie apoi asezam cea dea doua foaie presand usor,cu grija sa nu se rupa..

  Glazura:

    Se marunteste ciocolata cu lapte,amaruie si 50gr din ciocolata alba.Se adauga 150ml frisca lichida si se lasa pe foc mic s ase topeasca ciocolata..amestecam usor(nu trebuie sa fiarba).Dupa ce s-a topit ciocolata si s-au omogenizat luam de pe foc..calduta o turnam usor peste cea de a doua foaie si o intindem uniform..

  Restul de ciocolata alba se topeste cu 20ml frisca lichida si o folosim pentru ornat..cu poshul sau cu o lingurita trasam cerculete..linii ce dorim pe suprafa glazurii de ciocolata..eu am folosit lingurita ..

  Lasam 5-6 ore pentru a se inmoia foile apoi o  portionam..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata