Prajitura cu rahat si lamaie

de ionix in Prajituri, 6 Feb 2010 | 14025 vizualizari

 

O prajiturica foarte usor de facut…
Prajitura cu gust de copilarie… multumiri verisoarei mele, Roxana, reteta umpluturii a fost buna :p nu si-a adus aminte cum se faceau foile asa ca... am improvizat...

 

INGREDIENTE

Aluatul:
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri cu apa calda
  • Faina cat cuprinde
 Umplutura:
  • 1 kg rahat
  • doua lamai
  • 3 linguri cu zahar
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si lamaie:

 

Prepararea aluatului:

Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.

Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.

Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.

Se toarna faina, cate un pic, si se amesteca bine pana se face un aluat usor de modelat.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut la dospit.

Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 4 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe o planseta unsa cu ulei, se pune pe dosul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se dau la cuptor.

Se lasa circa 10 min la foc mic, si se dau la racit.

 

Prepararea umpluturii:

O preparam cat timp aluatul sta la dospit.

Lamaile se spala bine, se da coaja pe razatoare si se scoate miezul.

Se dau pe masina de tocat rahatul si untul alternand cu miez de lamaie.

Compozitia rezultata se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie si se da la frigider pana facem foile.  

Asamblare: foaie- umplutura-foaie-umplutura-foaie-umplutura-foaie-zahar pudra  

Se lasa la rece mai bine de 24 de ore si apoi se taie.  

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca lamaile sunt prea acre, mai puteti adauga zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ANDREEA 1

30.07.2012, 21:52

FFF FAINA PRAJITURA,O COMBINATIE DE AROME NEMAIINTALNITA DE MINE PANA ACUM....SI AM NISTE ANI...)DA-MI VOIE SA TE APLAUD LA SCENA DESCHISA...FELICITARI,ASTEA SUNT RETETELE PE CARE LE ADOR,LE CAUT SI LE COLECTIONEZ...ORICAND LE PREFER DULCEGARIILOR MODERNE...RETETELE CU IZ DE COPILARIE,CUM AI SPUS SI TU...BRAVO,NOTA 10!!!!

ionix 1

10.08.2012, 19:30

Mulțumesc, Andreea! Nu este o poză foarte reușită, care să demonstreze că e și arătoasă, dar prăjitura e bunuță rău.

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:33

Deosebita prajiturica ta...am pus-o la favo sa o probez...multumesc si te imbratisez frumoaso!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco