O prajiturica foarte usor de facut…
Prajitura cu gust de copilarie… multumiri verisoarei mele, Roxana, reteta umpluturii a fost buna :p nu si-a adus aminte cum se faceau foile asa ca... am improvizat...
Prepararea aluatului:
Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.
Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.
Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.
Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.
Se toarna faina, cate un pic, si se amesteca bine pana se face un aluat usor de modelat.
Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut la dospit.
Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 4 parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde pe o planseta unsa cu ulei, se pune pe dosul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se dau la cuptor.
Se lasa circa 10 min la foc mic, si se dau la racit.
Prepararea umpluturii:
O preparam cat timp aluatul sta la dospit.
Lamaile se spala bine, se da coaja pe razatoare si se scoate miezul.
Se dau pe masina de tocat rahatul si untul alternand cu miez de lamaie.
Compozitia rezultata se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie si se da la frigider pana facem foile.
Asamblare: foaie- umplutura-foaie-umplutura-foaie-umplutura-foaie-zahar pudra
Se lasa la rece mai bine de 24 de ore si apoi se taie.
Pofta buna!
1
daca lamaile sunt prea acre, mai puteti adauga zahar