Prajitura cu rahat si lamaie

de ionix in Prajituri, 6 Feb 2010 | 13829 vizualizari

 

O prajiturica foarte usor de facut…
Prajitura cu gust de copilarie… multumiri verisoarei mele, Roxana, reteta umpluturii a fost buna :p nu si-a adus aminte cum se faceau foile asa ca... am improvizat...

 

INGREDIENTE

Aluatul:
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri cu apa calda
  • Faina cat cuprinde
 Umplutura:
  • 1 kg rahat
  • doua lamai
  • 3 linguri cu zahar
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si lamaie:

 

Prepararea aluatului:

Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.

Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.

Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.

Se toarna faina, cate un pic, si se amesteca bine pana se face un aluat usor de modelat.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut la dospit.

Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 4 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe o planseta unsa cu ulei, se pune pe dosul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se dau la cuptor.

Se lasa circa 10 min la foc mic, si se dau la racit.

 

Prepararea umpluturii:

O preparam cat timp aluatul sta la dospit.

Lamaile se spala bine, se da coaja pe razatoare si se scoate miezul.

Se dau pe masina de tocat rahatul si untul alternand cu miez de lamaie.

Compozitia rezultata se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie si se da la frigider pana facem foile.  

Asamblare: foaie- umplutura-foaie-umplutura-foaie-umplutura-foaie-zahar pudra  

Se lasa la rece mai bine de 24 de ore si apoi se taie.  

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca lamaile sunt prea acre, mai puteti adauga zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

ANDREEA 1

30.07.2012, 21:52

FFF FAINA PRAJITURA,O COMBINATIE DE AROME NEMAIINTALNITA DE MINE PANA ACUM....SI AM NISTE ANI...)DA-MI VOIE SA TE APLAUD LA SCENA DESCHISA...FELICITARI,ASTEA SUNT RETETELE PE CARE LE ADOR,LE CAUT SI LE COLECTIONEZ...ORICAND LE PREFER DULCEGARIILOR MODERNE...RETETELE CU IZ DE COPILARIE,CUM AI SPUS SI TU...BRAVO,NOTA 10!!!!

ionix 1

10.08.2012, 19:30

Mulțumesc, Andreea! Nu este o poză foarte reușită, care să demonstreze că e și arătoasă, dar prăjitura e bunuță rău.

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:33

Deosebita prajiturica ta...am pus-o la favo sa o probez...multumesc si te imbratisez frumoaso!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure