Prajitura cu rahat si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 8 Oct 2012 | 9287 vizualizari

 

O prajitura inventata ad-hoc;)

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • zahar tos 24 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
  • lapte degresat 24 de linguri,
  • faina alba de grau 500 g.,
  • paraf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • sare iodata 1 praf,
  • zeama si coaja de lamaie,
  • rahat colorat 250 g.,
  • ornamente de cicolata 50 g,
  • cacao 50 g.,
  • zahar pudra 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si ciocolata:

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, peste  crema obtinuta mai sus,  adaugandu-se zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga praful de cacao, amestecand usor, cat sa se creeze efectul de marmorat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se presara bucatile maruntite de rahat si ornamentele de ciocolata, amestecand usor, ptr a se incorpora. Prajitura se coace la foc temperat, cca 50 de minute. Dupa ce trece tesul scobitorii, prajitura, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. La servire se presara zahar pudra din belsug. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat