Prajitura cu rahat

de babi5 in Prajituri, 13 Apr 2013 | 15377 vizualizari

 

Azi am facut aceasta delicioasa prajitura ,nu am mai facut-o tare de mult timp ,reteta este veche dar bunaaaaaaaaa!!! Daca va hotariti sa o faceti garantat nu regretati nimic ci cistigati o reteta superrrrrrrr!!! .. Am facut si citeva poze ,dar nu in amanuntit fiindca nu este "scula " mea ma refeream la aparatul de fotografiat ..Revin si cu imagini cu prajitura taiata sa vedeti cum arata dar nu s-a inmuiat inca ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250gr margarina (sau 180 gr untura )
  • 1 cana de zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingura cacao
  • razatura de lamaie
  • 500 gr rahat
  • zahar vaniliat
  • 1 l lapte
  • 3 linguri faina
  • 120 gr unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat:

Faina se freaca bine  cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai  trebuieste .

Se imparte aluatul in patru parti egale, doua  bucati  se fac maro  cu  1 lingura  de cacao si doua ramin galbene  .. Se  coc pe  dosul unei  tavi  mai  maricele  in cuptorul  in prealabil   incins .

Rahatul  se  da prin masina  de carne,  apoi  in 3/4 din lapte  se pune rahatul  intr-o  cratita  cu fund dublu (  ca sa nu  se prinda de fundul oalei ) . Se fierbe  crema  pina  se topeste  rahatul apoi 3 linguri  de  faina  se freaca bine  cu laptele  ramas   si  se pune  incet in crema  obtinuta mestecind  continuu .

Mai  lasam 5 minute  sa dea un clocot  cu faina  impreuna  apoi  asa  calda o  asezam intre foi  alternind una  galbena  una  maro,  sau una galbena doua maro, una galbena ,sau invers, cum doriti.

Glazura se face  din 3 linguri apa   cu 4 linguri zahar, se fierbe  bine  ca un sirop gros, se  adauga o lingura  de  cacao  in ploaie  cernut   si apoi 120 gr unt .

Se aplica peste ultima foaie.

Deasupra peste  glazura  puteti  pune  bombonele  colorate  micute ,sa dea o nota  de Primavara .

POFTA BUNA ,,

TIPS-URI

1

Eu am folosit in loc de faina budinca roz de capsuni fiindca si rahatul era roz ..

2

in loc de 500 gr rahat puteti folosi 1 kg cu aceeasi cantitate de lapte fiindca crema este prea putina foiile fiind mai maricele ..

3

Rahatul este bine sa il alegeti de o singura culoare da un aspect mai placut ochiului atunci cind este umpluta prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

18.04.2013, 10:46

Multumesc de aprecieri TAB1TA te pupa Babi5 sa nu eziti sa o faci .estefoarte buna ... o sa-mi spui dupa

Panacris 1

26.10.2014, 14:09

babi5 1

26.10.2014, 15:44

Panacris multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu cremă de rahat