Prajitura cu rabarbura(rubarba)

de burdulea56 in Prajituri, 19 Mai 2011 | 6788 vizualizari

 

In fiecare an fac aceasta prajiturica racoroasa si tareeeeeee buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri de apa,
  • 4 linguri cu varf de faina,
  • un praf de sare,
  • 1/2 praf de copt,
  • cateva tije de rabarbura.
  • Pt spuma:
  • 2 albusuri,
  • 160 g zahar.
  • Pt ornat:
  • 2 sau 3 tije de rabarbura(rubarba),
  • 6-7 capsuni,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 lingurite sirop de menta,
  • 2 vanilii.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura(rubarba):

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:34x24 cm). Rubarba curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute.

Albusurile batute spuma tare impreuna cu 160 g de zahar, se intind pe blat dupa ce acesta a stat la cuptor 25-30 minute. Intoduceti tava din nou in cuptor, faceti focul foarte mic si mai lasati prajitura pana ce spuma de albus s-a rumenit (uscat). Dupa ce s-a rumenit spuma, lasati prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionati, inmuind cutitul in apa de cate ori taiati sa nu crape spuma.

Pt ornat se prepara un sos din 2-3 tije de rubarba, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, 6-7 capsuni, 2 lingurite sirop de menta, se pune la fiert 2-3 minute, cand se raceste se mixeaza cu blenderul. Cu acest sos decoram prajitura, iar restul se serveste langa.

TIPS-URI

1

Siropul de menta da prajiturii o aroma fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura(rubarba)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni