Prajitura cu prune uscate si nuci

de RuxyRux in Prajituri, 20 Dec 2010 | 13044 vizualizari

 

Acestei prajituri i-am declarat dragoste pe viata.... printesa prajiturilor cu prune...este adorabila, daca se poate spune asa ceva despre o prajitura....o reteta pe care o am de la o persoana foarte foarte speciala si tare draga mie...

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 100 gr unt moale( la temp camerei)
  • 4 galbenusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 200 gr faina( sau cat cuprinde)  
  • Crema:
  • 1/2 kg prune uscate
  • 300 gr unt moale
  • 1 pahar zahar
  • 500 gr smantana+1/2 pahar zahar
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1/2 pahar zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune uscate si nuci:

Facem blatul:

Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat bun de intins. Il impartim in 3. Intindem 3 turte( foi) rotunde. Le coacem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maxim 8,9-10 min functie de cuptor.

Intre timp batem bezeaua. Amestecam la mixer albusurile bine apoi cand s-au legat frumos batem impreuna cu zaharul. Reteta prevede ca bezeaua sa fie intinsa la sfarsit ca o crema pe ultima foaie cand asamblam prajitura. Pentru ca eu nu tolerez ouale crude, am ales varianta mea sa pun bezeaua la cuptor pe prima foaie pe care am facut-o.

Cand foaia e aproape gata( cam dupa 7-8 min), scoatem din cuptor si punem bezeaua( aici ornam cum dorim). Dam inapoi la foc pana este gata...atentie maxima se face in cateva minutele deci foarte repede. Punem si restul de foi la cuptor si le coacem pe rand cu grija sa nu le ardem.

Facem crema:

Cand cumparam prunele avem grija sa le luam fara samburi. Daca nu gasim decat cu samburi va anunt ca aveti ceva de lucru la separarea de samburi.( cred ca e partea cea mai grea din prepararea prajiturii LOL)

Punem deci prunele la blender si le mixam foarte bine. Scoatem prunele si apoi maruntim si nuca.

Punem la mixer prunele untul, zaharul, smantana cu zahar, si apoi nucile macinate. Iese o crema incredibil de gustoasa...si deloc dietetica deci fetelor..aveti grija cat si cum gustati...)

Dupa ce foile s-au racit suficient, punem crema. Pe prima foaie, apoi pe a doua iar a treia foaie cu bezea( in caz ca ati ales varianta mea) aveti grija cum o desprindeti de pe foaia pergament si o asezati deasupra. Daca alegeti reteta originala, atunci ultima foaie o ungeti cu bezeaua la rece.

Doua ore la rece si veti savura cea mai si cea mai delicioasa prajitura cu prune uscate....

 

 

TIPS-URI

1

1. Intindeti foile direct pe foaia pergament.

2

2.Mutati cu totul pe tava de cuptor.

3

3. manevrati cu grija foile sunt fragile.

4

4. Alegeti din piata prunele cele mai moi

5

5. Atunci cand curatati prune uscate, mainile se inegresc...solutia la indemana pentru o curatare perfecta este o jumatate de lamaie pe care o frecati in mana pana iese imediat toata culoarea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune uscate si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)