Acestei prajituri i-am declarat dragoste pe viata.... printesa prajiturilor cu prune...este adorabila, daca se poate spune asa ceva despre o prajitura....o reteta pe care o am de la o persoana foarte foarte speciala si tare draga mie...
Facem blatul:
Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat bun de intins. Il impartim in 3. Intindem 3 turte( foi) rotunde. Le coacem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maxim 8,9-10 min functie de cuptor.
Intre timp batem bezeaua. Amestecam la mixer albusurile bine apoi cand s-au legat frumos batem impreuna cu zaharul. Reteta prevede ca bezeaua sa fie intinsa la sfarsit ca o crema pe ultima foaie cand asamblam prajitura. Pentru ca eu nu tolerez ouale crude, am ales varianta mea sa pun bezeaua la cuptor pe prima foaie pe care am facut-o.
Cand foaia e aproape gata( cam dupa 7-8 min), scoatem din cuptor si punem bezeaua( aici ornam cum dorim). Dam inapoi la foc pana este gata...atentie maxima se face in cateva minutele deci foarte repede. Punem si restul de foi la cuptor si le coacem pe rand cu grija sa nu le ardem.
Facem crema:
Cand cumparam prunele avem grija sa le luam fara samburi. Daca nu gasim decat cu samburi va anunt ca aveti ceva de lucru la separarea de samburi.( cred ca e partea cea mai grea din prepararea prajiturii LOL)
Punem deci prunele la blender si le mixam foarte bine. Scoatem prunele si apoi maruntim si nuca.
Punem la mixer prunele untul, zaharul, smantana cu zahar, si apoi nucile macinate. Iese o crema incredibil de gustoasa...si deloc dietetica deci fetelor..aveti grija cat si cum gustati...)
Dupa ce foile s-au racit suficient, punem crema. Pe prima foaie, apoi pe a doua iar a treia foaie cu bezea( in caz ca ati ales varianta mea) aveti grija cum o desprindeti de pe foaia pergament si o asezati deasupra. Daca alegeti reteta originala, atunci ultima foaie o ungeti cu bezeaua la rece.
Doua ore la rece si veti savura cea mai si cea mai delicioasa prajitura cu prune uscate....
1
1. Intindeti foile direct pe foaia pergament.
2
2.Mutati cu totul pe tava de cuptor.
3
3. manevrati cu grija foile sunt fragile.
4
4. Alegeti din piata prunele cele mai moi
5
5. Atunci cand curatati prune uscate, mainile se inegresc...solutia la indemana pentru o curatare perfecta este o jumatate de lamaie pe care o frecati in mana pana iese imediat toata culoarea...