Initial ma gandisem sa fac un chec cu prune, doar ca mie imi plac prajiturile cu crema. Daca n-are crema, parca nu-mi place atat de mult. Asa ca am facut un compromis si i-am facut si crema si pentru ca imi place foarte mult scortisoara, m-am gandit ca are merge bine in combinatie cu prunele. Nu prea mi-a iesit ce-am vrut eu eu fiindca contrar a ceea ce fac de obicei, am adaugat si lapte. Am reusit s-o dreg la final, dar stiti voi, sunt nemultumita.
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.
Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a topit si am obtinut spuma aceea translucida. Apoi am adaugat galbenusurile, am mixat pana s-au omogenizat, apoi faina, praful de copt si esenta de vanilie. De data aceasta nu stiu ce mi-a venit si am adaugat si o lingura de lapte, fapt care mi-a subtiat compozitia, a mai trebuit sa adaug faina, iar blatul nu mi s-a copt cum trebuie si abia l-am dres la final.
Am adaugat prunele in compozitie, am amestecat cu o lingura pentru omogenizare.
Am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, este indicat sa facem testul cu scobitoarea. Ceea ce am facut si eu, doar ca nu s-a lipt nimic de scobitoare, blatul arata frumos, crescut si rumen si asa am crezut ca totul este in regula.
Am lasat la racit in tava si m-am apucat in timpul acesta sa fac crema de albusuri cu scortisoara. Intai a fost nevoie sa bat spuma cele doua albusuri, cand am obtinut consistenta de bezea, am adaugat si zaharul. Am mixat pana s-a topit si am adaugat scortisoara. Apoi am pus o cana de lapte la fiert si am adaugat incet compozitia de bezea de albusuri cu scortisoara. Cand a fost aproape de a ajunge la punctul de fierbere am adaugat o lingura de faina. A fost nevoie sa amestec cu lingura incontinuu pentru a se omogeniza faina si a nu se prinde crema de fundul cratitei.
Cand ambele s-au racit integral, am taiat blatul pe din doua. Prima foaie a blatului am acoperit-o integral de crema, iar cealalata foaie am asezat-o deasupra.